Regionale convenanten via Werkgeversservicepunten 2017

Via onze regionale Werkgeversservicepunten sluiten we regionale convenanten af om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Een deel hiervan is gekoppeld aan landelijke convenanten.

Uitzendorganisatie Taxiwerq werft, selecteert en leidt chauffeurs op voor het werken als taxichauffeur in het leerlingen‑ en ouderenvervoer. Kandidaten gaan bij Taxiwerq aan de slag met een proefplaatsing. In die periode van 2 maanden worden ze opgeleid, maar mogen ze al wel rijden met een tijdelijke ontheffing. Het is dus een combinatie van werken en leren. Vervolgens krijgen ze een dienstverband. De langdurige samenwerking tussen UWV en Taxiwerq heeft de afgelopen 3 jaar zo’n 300 succesvolle bemiddelingen opgeleverd. In mei is een nieuwe overeenkomst gesloten om in 2017 nog eens 100 werkzoekenden te bemiddelen op openstaande vacatures.

Via het convenant met Randstad Techniek kunnen werkzoekenden in Groningen, Friesland en Drenthe binnen 16 weken aan het werk als CNC‑verspaner. Dit traject in samenwerking met opleider Verder in Techniek is overgewaaid uit de Achterhoek, waar het uitstroompercentage boven de 95% ligt. Randstad Techniek heeft contact met werkgevers uit de sector en detacheert kandidaten na afronding van hun opleiding voor een periode van 26 weken, waarna de werkgever kan besluiten een dienstverband aan te bieden. De vraag naar CNC‑verspaners neemt steeds verder toe. Dat komt doordat er in de metaaltechniek een vergrijzing gaande is; minder jongeren kiezen voor deze beroepsrichting. Daarnaast stappen fabrieken over op moderne CNC‑machines waarvoor zij specialisten zoeken. Verder trekt de markt in de metaalsector weer aan en komt er meer productiewerk terug naar Nederland. Het succes van het leerconcept is mede te danken aan de strenge voorselectie. Kandidaten worden alleen bij voldoende technisch en ruimtelijk inzicht toegelaten. Het valt op dat vooral personen afkomstig uit de grafische vormgeving geschikt zijn.